Whisky na warsztacie | Auchentoshan

Świadomie nie zagłębiam się w ten świat zbyt mocno, mimo że go lubię.
Doba nie jest z gumy, ilość czasu na świadomą degustację alkoholu jest ograniczona (najczęściej poświęcam go na wino – oczywiste), podobnie z przestrzenią na naukę, poszerzanie/utrwalanie wiedzy.
Kawa? Whisky? Piwo? Wino?
Każdy z nich to ogrom niuansów, o ile chcesz wejść głębiej niż tylko lubię/pije.
Musisz dokonać wyboru.

Tym chętniej, jak nadarza się okazja, nurkuje w temat mocnych alko, szczególnie mając za przewodnika Mateusza Szuchnika , reprezentujący dumę Glasgow (nie przesadziłem Mateuszu?;>), czyli słodową Auchentoshan

Zdalna Szkoła Wina

Zdalna Szkoła Wina

Cotygodniowe lekcje na żywo, przygotowane przez doświadczonego i uznanego sommeliera (miałem przyjemność wspierać od samego początku Atelier Amaro, czy Warszawę Wschodnią Mateusza Gesslera oraz wiele innych), które raz na zawsze, lekcja po lekcji, pozwolą Ci lepiej zrozumieć swój smak i poruszać się w świecie wina.
Brzmi dobrze?

Vinho Verde

Vinho Verde | Letnie wino?

Czemu 🌞 próbowałam wywołać akurat tym winem? Ano dlatego, że Vinho Verde właśnie za wiosenne/letnie wino uchodzi. Po części przez to, że jest/bywa bardzo młode, świeże, dopiero co „doszło”, jest jednym z pierwszych jakie wychodzą na rynek w danym roczniku. A po części przez to, że jest to wino idealne na lato.