To pierwsza i wyjątkowa degustacja, w której zaprezentuje światowe klasyki winiarstwa. Skierowana jest przede wszystkim do osób zaczynających przygodę z winem, chcących pogłębić swoją wiedzę lub do osób, które po prostu lubią wyjątkowe/jakościowe wina i chcą poszerzyć wachlarz spróbowanych win o nowe pozycje, od dotąd nieznanych producentów.

W trakcie degustacji spróbujemy i omówimy wina, które niezmiennie od dekad pozostają niedoścignionymi wzorcami, obiektami westchnień oraz świetnymi punktami odniesienia w dalszym poznawaniu przepastnegoświata wina. Wszystko to w luźnej atmosferze sprzyjającej wymianie doświadczeń oraz otwartości na pozostałych uczestników.

Wyjątkowa będzie także dlatego, że przedpremierowo wnętrz na pierwszą degustację użyczy nam Aurelio – Restauracja, Sztuka, Emocje

Jeśli więc chcecie być jednymi z pierwszych gości tego ekskluzywnego miejsca, które specjalnie dla nas ożyje na ten wieczór i które docelowo z pewnością zrobi spore zamieszanie na warszawskiej scenie gastronomii, zapraszam na degustację – oczywiście będą kolejne edycje, ale pierwsza, jedyna taka okazja już się nie powtórzy.

AURELIO – RESTAURACJA, SZTUKA, EMOCJE
ŚWIĘTOKRZYSKA 14, WARSZAWA

Coś o sobie?
Jak ostatnio policzyłem – sprowokowany do tego przez jedno z pytań od publiczności w trakcie degustacji – winem zajmuję się od 15 lat.
Właśnie wtedy zaczęła się moja przygoda z tym wyjątkowym trunkiem, w dwuletnim policealnym studium, na kierunku kelner-sommelier.
Były to dwa, intensywne lata, bogate w wiedzę teoretyczną ale też praktykę, jak np zajęcia z sensoryki. Dały mi świetne podwaliny po dalszą pracę z winem i swobodne poruszanie się w tym temacie, oraz na rynku detalicznym jak i hurtowym.
Obecnie na co dzień zajmuje się pracą z HoReCa, dostarczając wina i współpracując głównie z restauracjami z Warszawy, szkoląc ich personel, pomagając w budowaniu kart win.
Prywatnie, po godzinach, tworzą Where’s The Food?! ostatnio dzieląc się wiedzą także tam, jak w przypadku win pomarańczowych.

Zobacz jak było w trakcie jednej z degustacji pod gołym niebem / dla mnie osobiście niepowtarzalne doświadczenie:)


Rozkład jazdy:
Zaczynamy o 18:30 powitaniem, zapoznaniem się z pozostałymi uczestnikami oraz przedpremierowym pokazaniem wnętrz i prezentacją możliwości restauracji Aurelio
Od 19:00 startujemy z degustacją

Zapraszam na degustację / do zakupu biletów i do zobaczenia na naszej pierwszej, wspólnej degustacji w Aurelio!




Masz pytania?
Chętnie odpowiem!
t: 692-035-339
@: robert@umiemwwino.pl
Pozdrawiam
Robert


0 komentarzy

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.